Hogy maradhatunk egészségesek télen? 1. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében egy világjárvány idején. Orvosok mondták el a véleményüket és adtak személyes tanácsokat, hogy milyen módon tudjuk megőrizni a jó fizikai állapotunkat és az egészségünket.
Hogyan maradjunk egészségesek?

Sokat igyunk, hogy a nyálkahártya ne száradjon ki!

“Tüdőspecialistaként különböző csíráknak, vírusoknak, baktériumoknak kitett betegekkel foglalkozom. Az egészségem megőrzése érdekében igyekszem rendesen étkezni és elegendő folyadékot fogyasztani.

Az egészségem fenntartásához jó lenne kevesebb izgalom és több alvás, de az én hivatásom esetében ezt nehéz elérni. Ezért a munka mellett aktívan sportolok az egészséges egyensúly érdekében. Ez a mindennapokban nem mindig oldható meg könnyen, de fontos, hogy a stressz-szintünket kontrollálni tudjuk.” – mondta az általunk megkérdezett orvosszakértő.

Javaslata: Figyeljünk rá, hogy eleget igyunk!

“Az a véleményem, hogy az izgalmakkal, feszültségekkel teli hétköznapokban egyszerűen keveset iszunk. Pedig ez nagyon fontos amiatt, hogy a nyálkahártya ne száradjon ki, és ne tudjanak vírusok és baktériumok könnyen megtelepedni rajta.”

Legyünk jók magunkhoz és másokhoz!

“Tartom magam az “ötujj-szabály”-hoz — mozgás, jó élelem, fény, levegő és szeretet.

Ez azt jelenti: Mindennap biciklivel megyek dolgozni, és figyelek az étkezésemre, mivel a szervezet védelmi rendszere a bélhez kötődik. Aminek a működését egyebek között meg lehet erősíteni azzal, hogy elsősorban helyben termelt gyümölcsöket és zöldségeket eszem.

A szeretet említése talán mosolygást válthat ki, de egyszerűen erről van szó: legyünk jók magunkhoz és másokhoz, amit aktívan élvezhetünk is. A mosolygás és a jó hangulat nemcsak átterjed másokra, hanem egészséges is.”

Javaslata: Tégy jót magadnak és a szeretteidnek.

A rendszeres mozgás a mindennapokban építő hatású!

“Én mindig rendszeresen mostam kezet, és fertőtlenítettem. És úgy gondolom, hogy a távolságtartás a Corona-járvány előtt sem ártott.

Általában igyekszem minél többet friss levegőn lenni, és rendszeresen sportolni. Munka után 45 percet futok, és ez segít kiszellőztetni a fejemet. Ezenkívül igyekszem egészségesen táplálkozni és eleget inni. De nem állítok fel sok szabályt, tiltást az életemben, hanem igyekszem élvezni az életet.”

Javaslata: Reggel gyalogoljunk!

“Reggel 5-kor kelek, és elmegyek a kutyámmal sétálni. Az ember így egészen másképpen kezdi a napot, és tesz valamit az egészsége érdekében.”


Cikkünk itt folytatódik!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan fogyjak eredményesen?

Hogyan fogyjak eredményesen?

A megoldás a személyre szabott menüsorokban keresendő.

Az átprogramozás a sikeres fogyás titka

A fogyókúra a fejben kezdődik

Talán hallottad már azt a mondást, hogy minden fogyókúra a fejben kezdődik, vagyis „át kell programozni” az agyunkat, az életünket egy tudatosabb, egészségtudatosabb verzióra.

6 turbótipp a szemszárazság ellen

6 turbótipp a szemszárazság ellen

Néhány egyszerű szokással megelőzhető a fájdalmas szemgyulladás.