Hogy maradhatunk egészségesek télen? 1. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében egy világjárvány idején. Orvosok mondták el a véleményüket és adtak személyes tanácsokat, hogy milyen módon tudjuk megőrizni a jó fizikai állapotunkat és az egészségünket.
Hogyan maradjunk egészségesek?

Sokat igyunk, hogy a nyálkahártya ne száradjon ki!

“Tüdőspecialistaként különböző csíráknak, vírusoknak, baktériumoknak kitett betegekkel foglalkozom. Az egészségem megőrzése érdekében igyekszem rendesen étkezni és elegendő folyadékot fogyasztani.

Az egészségem fenntartásához jó lenne kevesebb izgalom és több alvás, de az én hivatásom esetében ezt nehéz elérni. Ezért a munka mellett aktívan sportolok az egészséges egyensúly érdekében. Ez a mindennapokban nem mindig oldható meg könnyen, de fontos, hogy a stressz-szintünket kontrollálni tudjuk.” – mondta az általunk megkérdezett orvosszakértő.

Javaslata: Figyeljünk rá, hogy eleget igyunk!

“Az a véleményem, hogy az izgalmakkal, feszültségekkel teli hétköznapokban egyszerűen keveset iszunk. Pedig ez nagyon fontos amiatt, hogy a nyálkahártya ne száradjon ki, és ne tudjanak vírusok és baktériumok könnyen megtelepedni rajta.”

Legyünk jók magunkhoz és másokhoz!

“Tartom magam az “ötujj-szabály”-hoz — mozgás, jó élelem, fény, levegő és szeretet.

Ez azt jelenti: Mindennap biciklivel megyek dolgozni, és figyelek az étkezésemre, mivel a szervezet védelmi rendszere a bélhez kötődik. Aminek a működését egyebek között meg lehet erősíteni azzal, hogy elsősorban helyben termelt gyümölcsöket és zöldségeket eszem.

A szeretet említése talán mosolygást válthat ki, de egyszerűen erről van szó: legyünk jók magunkhoz és másokhoz, amit aktívan élvezhetünk is. A mosolygás és a jó hangulat nemcsak átterjed másokra, hanem egészséges is.”

Javaslata: Tégy jót magadnak és a szeretteidnek.

A rendszeres mozgás a mindennapokban építő hatású!

“Én mindig rendszeresen mostam kezet, és fertőtlenítettem. És úgy gondolom, hogy a távolságtartás a Corona-járvány előtt sem ártott.

Általában igyekszem minél többet friss levegőn lenni, és rendszeresen sportolni. Munka után 45 percet futok, és ez segít kiszellőztetni a fejemet. Ezenkívül igyekszem egészségesen táplálkozni és eleget inni. De nem állítok fel sok szabályt, tiltást az életemben, hanem igyekszem élvezni az életet.”

Javaslata: Reggel gyalogoljunk!

“Reggel 5-kor kelek, és elmegyek a kutyámmal sétálni. Az ember így egészen másképpen kezdi a napot, és tesz valamit az egészsége érdekében.”


Cikkünk itt folytatódik!

Kapcsolódó cikkek

Immunrendszerünk erősítésében - Top 8 immunrendszer erősítő –sok minden részt vehet.

Top 8 immunrendszer erősítő

Immunrendszerünk fokozásában sokat segíthet a testmozgás, a pozitív életszemlélet és a gyógynövények. Mutatjuk, hogy mivel erősíthetjük az immunrendszerünket, hogy az ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben.

Mik azok a probiotikumok és miben segíthetnek?

Mik azok a probiotikumok és miben segíthetnek?

A probiotikumok az emésztőrendszerünkben természetes módon megtalálható, jótékony hatású mikroorganizmusok.

A természetes módszerek - A migrén és a természetes gyógymódjai – segíthetnek a migrén tüneteinek csökkentésében.

A migrén és a természetes gyógymódjai

Csak a migrénben szenvedők tudják, hogy mennyire egy kellemetlen betegségről, állapotról van szó. A cikkben bemutatjuk, hogy mi okozhat migrént és milyen módszerek segíthetnek a migrén elkerülésében.