Hogy maradhatunk egészségesek télen? 2. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében egy világjárvány idején. Orvosok mondták el a véleményüket és adtak személyes tanácsokat, hogy milyen módon tudjuk megőrizni a jó fizikai állapotunkat és az egészségünket.
Hogyan legyünk egészségesek?

D és C vitamin meg a cink erősíti az immunrendszert!

“Hosszú évek óta van egy reggeli rituálém: 15–20 perc jóga. Ezzel felélesztem a testem, és egész napra jobb vérkeringést biztosítok. Reggelenként kávét iszom és egy nagy pohár meleg vizet, napközben pedig sok gyógyfüvekből készült teát.

Majd mindennap beveszek D vitamint (50 mikrogrammot, ami 2000 NE-nek felel meg). És most C vitamint és cinket is.

Ezen kívül még valami nagyon fontos jelenleg. Ápoljuk a barátságokat! Építsünk ki stabil kapcsolatokat, hogy jó meg rossz helyzetekben is számíthassunk egymásra.” – nyilatkozta az általunk megkérdezett orvos szakértő.

Javaslata: Tegyünk mindennap valamit a testünkért!

“A szabály: Használd, vagy elveszíted. Mert minden, ami nem működik, amit nem használnak, az elsorvad — az immunrendszer is.”

A krémezés védelmet nyújt a meghűlés ellen

Napi egy alma távol tartja az orvost, télvíz idején az ilyen bölcsességeket különösen fontosnak tartom.

Ezenkívül érvényes, amit az édesanyám mindig mondott: Vegyünk fel meleg zoknit, és ne menjünk ki nedves hajjal a házból! A hideg idő legyengíti a testünk immunrendszerét, és a vírusok meg a baktériumok könnyebben támadnak.

Szép időben érdemes kint, a természet lágy ölén sétálni, és ezzel D vitaminhoz is juthatunk.”

Javaslata: Télen jót tesz a krémezés!

“Hidegebb időben a bőr faggyútermelése csökken. Ezért fontos télen — leginkább zuhanyzás után — bekrémezni a bőrünket. Így a bőr finomabb lesz, és jobban ellenáll a hidegnek, mivel a zsír jó hőszigetelő.”


Ez volt cikkünk 2., befejező része.
Az első rész itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan legyünk egészségesek?

Hogy maradhatunk egészségesek télen? 2. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében

A rendszeres testedzés - A rendszeres mozgás hatása az agy működésére – jó hatással van a kognitív funkciókra.

A rendszeres mozgás hatása az agy működésére

A rendszeres mozgás pozitívan hat az agy működésére, hiszen javítja a kognitív funkciókat. Mutatjuk, hogy miben hatásos még a rendszeres mozgás.

Ezért jó a jóga - a jóga nagyon hatékony, számos egészségügyi előnye is van

A jóga top 10 előnye

A testmozgásnak nagyon sok pozitív előnye létezik. A jóga minden életkorban javasolható és mindkét nem csak profitálhat belőle, hiszen nemcsak a testi egészséget biztosítja, de lelkileg és szellemileg is feltölt.