Hogy maradhatunk egészségesek télen? 2. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében egy világjárvány idején. Orvosok mondták el a véleményüket és adtak személyes tanácsokat, hogy milyen módon tudjuk megőrizni a jó fizikai állapotunkat és az egészségünket.
Hogyan legyünk egészségesek?

D és C vitamin meg a cink erősíti az immunrendszert!

“Hosszú évek óta van egy reggeli rituálém: 15–20 perc jóga. Ezzel felélesztem a testem, és egész napra jobb vérkeringést biztosítok. Reggelenként kávét iszom és egy nagy pohár meleg vizet, napközben pedig sok gyógyfüvekből készült teát.

Majd mindennap beveszek D vitamint (50 mikrogrammot, ami 2000 NE-nek felel meg). És most C vitamint és cinket is.

Ezen kívül még valami nagyon fontos jelenleg. Ápoljuk a barátságokat! Építsünk ki stabil kapcsolatokat, hogy jó meg rossz helyzetekben is számíthassunk egymásra.” – nyilatkozta az általunk megkérdezett orvos szakértő.

Javaslata: Tegyünk mindennap valamit a testünkért!

“A szabály: Használd, vagy elveszíted. Mert minden, ami nem működik, amit nem használnak, az elsorvad — az immunrendszer is.”

A krémezés védelmet nyújt a meghűlés ellen

Napi egy alma távol tartja az orvost, télvíz idején az ilyen bölcsességeket különösen fontosnak tartom.

Ezenkívül érvényes, amit az édesanyám mindig mondott: Vegyünk fel meleg zoknit, és ne menjünk ki nedves hajjal a házból! A hideg idő legyengíti a testünk immunrendszerét, és a vírusok meg a baktériumok könnyebben támadnak.

Szép időben érdemes kint, a természet lágy ölén sétálni, és ezzel D vitaminhoz is juthatunk.”

Javaslata: Télen jót tesz a krémezés!

“Hidegebb időben a bőr faggyútermelése csökken. Ezért fontos télen — leginkább zuhanyzás után — bekrémezni a bőrünket. Így a bőr finomabb lesz, és jobban ellenáll a hidegnek, mivel a zsír jó hőszigetelő.”


Ez volt cikkünk 2., befejező része.
Az első rész itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Sok élelmiszer és ital - Táplálkozási tanácsok autoimmun betegeknek – fokozza a tüneteket.

Táplálkozási tanácsok autoimmun betegeknek

Az autoimmun betegséget komolyan kell venni, hiszen, ha nem váltunk életmódot, úgy a tünetek felerősödésével kell számolnunk. A cikkben arról olvashat, hogy milyen táplálékok kiiktatásával javulhat az állapot, a közérzet.

Hogyan fogyjak eredményesen?

Hogyan fogyjak eredményesen?

A megoldás a személyre szabott menüsorokban keresendő.

Top 8 immunrendszer erősítő

Top 8 immunrendszer erősítő

Immunrendszerünk fokozásában sokat segíthet a testmozgás, a pozitív életszemlélet és a gyógynövények. Mutatjuk, hogy mivel erősíthetjük az immunrendszerünket, hogy az ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben.