Hogy maradhatunk egészségesek télen? 2. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében egy világjárvány idején. Orvosok mondták el a véleményüket és adtak személyes tanácsokat, hogy milyen módon tudjuk megőrizni a jó fizikai állapotunkat és az egészségünket.
Hogyan legyünk egészségesek?

D és C vitamin meg a cink erősíti az immunrendszert!

“Hosszú évek óta van egy reggeli rituálém: 15–20 perc jóga. Ezzel felélesztem a testem, és egész napra jobb vérkeringést biztosítok. Reggelenként kávét iszom és egy nagy pohár meleg vizet, napközben pedig sok gyógyfüvekből készült teát.

Majd mindennap beveszek D vitamint (50 mikrogrammot, ami 2000 NE-nek felel meg). És most C vitamint és cinket is.

Ezen kívül még valami nagyon fontos jelenleg. Ápoljuk a barátságokat! Építsünk ki stabil kapcsolatokat, hogy jó meg rossz helyzetekben is számíthassunk egymásra.” – nyilatkozta az általunk megkérdezett orvos szakértő.

Javaslata: Tegyünk mindennap valamit a testünkért!

“A szabály: Használd, vagy elveszíted. Mert minden, ami nem működik, amit nem használnak, az elsorvad — az immunrendszer is.”

A krémezés védelmet nyújt a meghűlés ellen

Napi egy alma távol tartja az orvost, télvíz idején az ilyen bölcsességeket különösen fontosnak tartom.

Ezenkívül érvényes, amit az édesanyám mindig mondott: Vegyünk fel meleg zoknit, és ne menjünk ki nedves hajjal a házból! A hideg idő legyengíti a testünk immunrendszerét, és a vírusok meg a baktériumok könnyebben támadnak.

Szép időben érdemes kint, a természet lágy ölén sétálni, és ezzel D vitaminhoz is juthatunk.”

Javaslata: Télen jót tesz a krémezés!

“Hidegebb időben a bőr faggyútermelése csökken. Ezért fontos télen — leginkább zuhanyzás után — bekrémezni a bőrünket. Így a bőr finomabb lesz, és jobban ellenáll a hidegnek, mivel a zsír jó hőszigetelő.”


Ez volt cikkünk 2., befejező része.
Az első rész itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

Mik azok a probiotikumok és miben segíthetnek?

Mik azok a probiotikumok és miben segíthetnek?

A probiotikumok az emésztőrendszerünkben természetes módon megtalálható, jótékony hatású mikroorganizmusok.

6 turbótipp a szemszárazság ellen

6 turbótipp a szemszárazság ellen

Néhány egyszerű szokással megelőzhető a fájdalmas szemgyulladás.

10 érv a mediterrán étrend mellett

10 érv a mediterrán étrend mellett

A mediterrán étrend nem csak nagyon egészséges, de nagyon ízletes is. Amennyiben szeretnénk életmódot váltani, úgy jól tesszük, ha emellett az étrend mellett döntünk, merthogy nagyon sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Mutatjuk, hogy hogyan!