5 gyógynövény az immunitás fokozására

Az erős, de inkább a megfelelően működő immunrendszer nagyon lényeges, hiszen, ha az immunrendszerünk jól működik, akkor kisebb esély van arra, hogy a kórokozók behatoljanak a szervezetünkbe és fertőzéseket, komoly betegségeket okozzanak. Ahhoz, hogy az immunrendszerünk hatékonyan működjön, csökkentenünk szükséges a stresszt. Egyes gyógynövények nagyon sokat segíthetnek a stressz oldásában, a feszültség levezetésében. A gyógynövényekből készíthetünk teát, hiszen maga a teázás élménye is elősegíti, hogy kicsit lecsendesedjünk és ne mindig a problémákon agyaljunk. Mutatjuk is azt az 5 gyógynövényt, teát, amely segíthet a stressz csökkentésében.
Sok gyógynövény - 5 gyógynövény az immunitás fokozására – alkalmas az immunrendszer megerősítésére.

1. Rooibos tea, avagy a vörös fokföldirekettye

A rooibos tea nagyon egészséges. A rooibos másik neve vörös fokföldirekettye, amely egy dél-afrikai cserje. Az afrikai emberek már évszázadok óta fogyasztják, nem pusztán a kellemes íze, hanem az egészségre gyakorolt kedvező hatásai miatt is. A rooibos szó, egyébként vörös bokrot jelent. A rooibos nagyon sok antioxidáns C-vitamint tartalmaz, amely elősegíti a védő hatású fehérvérsejtek termelődését és az immunrendszer védelmét. A rooibosnak kiemelkedő a rutin és a kvercetin tartalma is. Ez a két bioflavonoid hasznos lehet azok számára is, akik allergiában szenvednek, hiszen mindkettő gátolja a hisztamin felszabadulását, amelynek kiemelkedő szerepe van az allergiás tünetek megjelenésében.

2. Az aranysárga kurkuma tea

A kurkuma, egy aranysárga színű gyógynövény, amely egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz. A kurkumin, antioxidáns hatással rendelkezik. És amellett, hogy támogatja az immunrendszer működését, még gyulladást is csökkent, ezzel is leredukálva a betegségek kialakulásának esélyét.

3. Echinacea, vagy bíbor kasvirág

Ezt a gyógynövényt nagyon sokáig alkalmazták a múlt században betegségek kezelésére és megelőzésére. Aztán az antibiotikumok térhódításával, a háttérbe szorult, de ma már ismét nagyon sokan fordulnak ehhez a gyógynövényhez, megfázás és influenza esetén, sőt a gyógynövény, már ennek a két betegségnek a megelőzésében is bizonyított. A gyógynövény jobb immunfunkciót biztosít, így az immunrendszer védekezése is jobb lesz betegségek idején.

4. Az energiát adó matcha tea

A matcha tea is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Talán nem véletlenül, hiszen kiemelkedő az antioxidáns tartalma. Az antioxidánsoknak nagy szerepük van a test méregtelenítésében, de az immunitás fokozásában is aktívan részt vesznek. A matcha tea nem csak energiával tölti fel a szervezetet, de még nyugtató hatása is kiemelkedő.

5. Szent bazsalikom, vagy más néven tulsi

A szent bazsalikomot szokták tulsinak is nevezni és ma már egyre többen fogyasztják, talán, nem véletlenül. Indiában már évezredek óta isszák a gyógynövényből készült teát, hiszen nem csak a stressz csökkentésében van szerepe, hanem számos, más egészségügyi előnye is van a teának. A szent bazsalikom gazdag forrása az antioxidánsoknak. A tulsi egy adaptogén gyógynövény. Energiával is ellátja a szervezetet és még az immunrendszer védelmében is részt vesz.

Kapcsolódó cikkek

5 gyógynövény az idegek megnyugtatására

5 gyógynövény az idegek megnyugtatására

Sok gyógynövény arra is alkalmas, hogy lenyugtasson bennünket. Nem csak nyugtatnak, hanem a szorongást is csökkentik és a stresszoldó hatásuk is kiemelkedő. Mutatunk 5 gyógynövényt, amelyeket mindképpen be kell szereznünk, ha gyakran vagyunk idegesek.

Illóolajok az erős immunrendszerért

Illóolajok az erős immunrendszerért

A természet ereje vitathatatlan. Az illóolajok nagyon sokat segíthetnek abban, hogy az immunrendszerünk megerősödjön, de a már kialakult betegségek esetén is a segítségünkre lehetnek. Elsősorban aromaterápiás hatásuk kiemelkedő.

Immunstimulánsok: fokhagyma és bíbor kasvirág

Immunstimulánsok: fokhagyma és bíbor kasvirág

Amennyiben a szervezetünk, vagyis az immunrendszerünk legyengül, úgy nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, hiszen a kórokozók gyakran megtámadhatnak, betegségeket és fertőzéseket okozva. Ennek megakadályozására lehet a segítségünkre két csodálatos gyógynövén