A fáradtság leküzdhető! Tegyél ellene!

Bizonyára, veled is sokszor előfordult, hogy nagyon elfáradtál. Este bezuhantál az ágyba, és reménykedtél benne, hogy reggelre elmúlik a fáradtság, de sokkal nyúzottabban és kimerültebben ébredtél fel, mint előző reggel. Nos, a fáradtság lehet időszakos, de folyamatosan is fennállhat. Amennyiben már hetek, vagy hónapok óta ezzel a problémával küzdesz, ideje felkeresni az orvosodat, mert más is állhat a háttérben. Ha azonban olyan életszakaszban élsz, ami indokolja az életedbe kúszó fáradtságot, úgy néhány gyógynövény is a segítségedre lehet. A cikkben, 6 ilyen gyógynövényt mutatunk be.
A fáradtság ellen - A fáradtság leküzdhető! Tegyél ellene! – egyes gyógynövények is hatásosak.

A citromfű

A citromfű nagyon jó hatással van az idegrendszerre, ugyanis csökkenti a stresszhormon - szintet. Emellett az életerőt is serkenti, így ha gyakran vagy fáradt, csak kortyolgass el néha egy-egy csésze citromfű teát.

Tulsi, azaz a szent bazsalikom

Ez a gyógynövény leginkább Indiában elterjedt. A tulsi egy hűsítő gyógynövény, amely nem csak az emlékezetre van pozitív hatással, hanem a kognitív funkciókat is fokozni tudja. Amennyiben frissítő italt szeretnénk belőle készíteni és szeretnénk fokozni a hatását, párosítsuk más gyógynövényekkel, például gyömbérrel, vagy zöld teával. Ez utóbbi antioxidáns hatása szintén a segítségünkre lehet, ha szűnni nem akaró fáradtsággal küzdünk. A tulsi egy csodálatos gyógynövény, hiszen a segítségünkre lehet a stresszhez való alkalmazkodásban, de energiát is szolgáltat a testünk számára és még a kitartásunkat is megnöveli.

A levendula

A levendula, stimuláló hatással rendelkezik, így segíthet a bennünk fellelhető energia élénkítésében, a letargia és a fáradtság leküzdésében.

A gyömbér

A gyömbér nem csak az émelygést szünteti meg, nem csak az emésztési problémákat orvosolja, hanem a keringést is stimulálja, így elősegíti a megfelelő véráramlást, ezzel pedig sok-sok energiához juttathat hozzá bennünket.

A hibiszkusz

Az egyik legízletesebb tea, a hibiszkusz tea. Nagyon hasznos tápanyagokat tartalmaz és még a fáradtság elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet. A hibiszkusz antioxidánsokban gazdag. Ilyen antioxidáns, a C-vitamin is, amely nagy mennyiségben található meg ebben a gyógynövényben. A C-vitaminnak kiemelkedő szerepe van az immunrendszer megerősítésében és nagyon hatásos kimerültség ellen.

A borsmenta

Erőteljes menta íze nem csak abban lehet a segítségünkre, hogy lehűt a nagy melegben, és nem csak emésztési panaszokra lehetséges használni ezt a gyógynövényt, hanem a bennünk rejlő energiát is fokozza.

Kapcsolódó cikkek

A zellermag előnyei

A zellermag előnyei

A zellermag nagyon hasznos, hiszen már az ájurvédikus gyógyászat is alkalmazta sok betegség kezelésére, tüneteinek enyhítésére. Mutatjuk, hogy mi mindenre is jó a zellermag!

Sok gyógynövény - 5 gyógynövény az immunitás fokozására – alkalmas az immunrendszer megerősítésére.

5 gyógynövény az immunitás fokozására

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek már évszázadok óta bizonyítanak, azaz az egészségünket szolgálják, hiszen a betegségek megelőzésében vesznek aktívan részt. A gyógynövények, az immunitást is fokozhatják. Mutatjuk is, melyek ezek!

A gyógynövény már bizonyított - Az ashwagandha segíthet az alvásban – az ájurvádikus gyógyászatban.

Az ashwagandha segíthet az alvásban

Az ashwagandha segíthet a mély és pihentető alvásban, amire szükségünk is van, hiszen, ha nem alszunk eleget, akkor az immunrendszerünk le is gyengülhet. Mutatjuk, hogy mennyire hasznos ez a gyógynövény, és miben lehet a segítségünkre.