A fáradtság leküzdhető! Tegyél ellene!

Bizonyára, veled is sokszor előfordult, hogy nagyon elfáradtál. Este bezuhantál az ágyba, és reménykedtél benne, hogy reggelre elmúlik a fáradtság, de sokkal nyúzottabban és kimerültebben ébredtél fel, mint előző reggel. Nos, a fáradtság lehet időszakos, de folyamatosan is fennállhat. Amennyiben már hetek, vagy hónapok óta ezzel a problémával küzdesz, ideje felkeresni az orvosodat, mert más is állhat a háttérben. Ha azonban olyan életszakaszban élsz, ami indokolja az életedbe kúszó fáradtságot, úgy néhány gyógynövény is a segítségedre lehet. A cikkben, 6 ilyen gyógynövényt mutatunk be.
A fáradtság ellen - A fáradtság leküzdhető! Tegyél ellene! – egyes gyógynövények is hatásosak.

A citromfű

A citromfű nagyon jó hatással van az idegrendszerre, ugyanis csökkenti a stresszhormon - szintet. Emellett az életerőt is serkenti, így ha gyakran vagy fáradt, csak kortyolgass el néha egy-egy csésze citromfű teát.

Tulsi, azaz a szent bazsalikom

Ez a gyógynövény leginkább Indiában elterjedt. A tulsi egy hűsítő gyógynövény, amely nem csak az emlékezetre van pozitív hatással, hanem a kognitív funkciókat is fokozni tudja. Amennyiben frissítő italt szeretnénk belőle készíteni és szeretnénk fokozni a hatását, párosítsuk más gyógynövényekkel, például gyömbérrel, vagy zöld teával. Ez utóbbi antioxidáns hatása szintén a segítségünkre lehet, ha szűnni nem akaró fáradtsággal küzdünk. A tulsi egy csodálatos gyógynövény, hiszen a segítségünkre lehet a stresszhez való alkalmazkodásban, de energiát is szolgáltat a testünk számára és még a kitartásunkat is megnöveli.

A levendula

A levendula, stimuláló hatással rendelkezik, így segíthet a bennünk fellelhető energia élénkítésében, a letargia és a fáradtság leküzdésében.

A gyömbér

A gyömbér nem csak az émelygést szünteti meg, nem csak az emésztési problémákat orvosolja, hanem a keringést is stimulálja, így elősegíti a megfelelő véráramlást, ezzel pedig sok-sok energiához juttathat hozzá bennünket.

A hibiszkusz

Az egyik legízletesebb tea, a hibiszkusz tea. Nagyon hasznos tápanyagokat tartalmaz és még a fáradtság elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet. A hibiszkusz antioxidánsokban gazdag. Ilyen antioxidáns, a C-vitamin is, amely nagy mennyiségben található meg ebben a gyógynövényben. A C-vitaminnak kiemelkedő szerepe van az immunrendszer megerősítésében és nagyon hatásos kimerültség ellen.

A borsmenta

Erőteljes menta íze nem csak abban lehet a segítségünkre, hogy lehűt a nagy melegben, és nem csak emésztési panaszokra lehetséges használni ezt a gyógynövényt, hanem a bennünk rejlő energiát is fokozza.

Kapcsolódó cikkek

Immunstimulánsok: fokhagyma és bíbor kasvirág

Immunstimulánsok: fokhagyma és bíbor kasvirág

Amennyiben a szervezetünk, vagyis az immunrendszerünk legyengül, úgy nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, hiszen a kórokozók gyakran megtámadhatnak, betegségeket és fertőzéseket okozva. Ennek megakadályozására lehet a segítségünkre két csodálatos gyógynövén

Immunitásfokozás petrezselyemmel - A petrezselyem javítja az immunfunkciókat

Immunitásfokozás petrezselyemmel

Egyes gyógynövények is alkalmasak az immunrendszer fokozására, az immunvédelemre. Most a petrezselyem pozitív tulajdonságait mutatjuk be.

Gyógynövények és a magas vérnyomás

Gyógynövények és a magas vérnyomás

A gyógynövényekre sok betegség megelőzésében és leküzdésében számíthatunk. Manapság sokan küzdenek magas vérnyomással. Egyes gyógynövények, a magas vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre lehetnek.