5 gyógynövény az idegek megnyugtatására

A folyamatosan fennálló stressz okozhat olyan tüneteket, mint hevesebb szívverés, magasabb pulzusszám, verejtékezés, mellkasi fájdalom, fejfájás, az izmok megfeszülése. Idegességet sok minden okozhat, de érezhetjük magunkat feszültebbnek az alacsony vércukorszint miatt, de hormonális egyensúlytalanságok és még idegrendszeri zavarok is okozhatnak szűnni nem akaró idegességet. Léteznek azonban olyan gyógynövények, amelyek segíthetnek ellazulni és megnyugodni. Mutatjuk is, melyek ezek!
Egyes gyógynövények - 5 gyógynövény az idegek megnyugtatására – pozitívan hatnak az idegekre.

1. Citrombalzsam szorongás ellen

A citrombalzsam egy nagyon hatásos gyógynövény azok számára, akik álmatlanságban szenvednek. Emellett még a szorongást is oldja, így napközben és este, lefekvés előtt is javasolt a fogyasztása. A citrombalzsamból készült tea, nyugtató hatással rendelkezik, de a fejfájást is csillapítja és mentális rendellenességre is alkalmazható. A citrombalzsam a stresszoldásban is a segítségünkre lehet. A citrombalzsammal kapcsolatban egy tanulmány arról számolt be, hogy a gyógynövény meggátolta a szervezetben megjelenő vírusok és baktériumok elszaporodását.

2. Az idegnyugtató kamilla

A kamilla az egyik leghatékonyabb idegnyugtató gyógynövény. A kamillatea emellett nagyon erős gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így mindképpen érdemes rendszeresen fogyasztani. Aki gyakran nyugtalan és ideges, este, lefekvés előtt, fogyasszon el egy csésze kamillateát.

3. Az illatos és stresszoldó levendula

A lila virágú, illatos levendulát senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri. Nyáron, hűsítő italokat és szörpöt készíthetünk a gyógynövényből, de ha idegesek, feszültek és nyugtalanok vagyunk, akkor a lefekvés előtt elfogyasztott levendula tea is jó szolgálatot tehet. Nem véletlenül készül a levendulából párna, hiszen nagyon eredményes az álmatlanság megszüntetésében, de az is hatásos, ha néhány csepp levendula illóolajat cseppentünk a párnánkra.

4. Az izmokra is ható golgota

A golgotavirágból is készíthetünk teát. Az egyik legjobb izomlazító és izomrelaxáns gyógynövény, a golgota. A golgotavirág emellett nyugtató hatással is rendelkezik és még a mély és pihentető alvást is biztosítani tudja. A szorongás oldásában is remekel ez a tea, így aki nehezen tud elaludni, mert sokat nyugtalankodik, mindenképpen próbálja ki ezt a teát.

5. Macskagyökér szorongásra és stresszoldásra

A macskagyökér szintén nyugtató hatásokkal rendelkezik és a pihentető alvást is biztosítja. Kutatások igazolják, hogy amennyiben alacsony a szervezetben a GABA - szint (gamma-amino-vajsav) úgy szorongás, de alvászavar is kialakulhat. Mivel a macskagyökér, az agy és az idegrendszer szabályozásában is aktívan részt vesz, így nagyon hatásos lehet az akut és krónikus stressz oldásában.

A macskagyökér emellett olyan antioxidánst is tartalmaz, mint a heszperidin, amely nem csak nyugtató hatással bír, de az alvást is megtámogatja.

Az agyi szerotoninszint termelődését is elősegíti a macskagyökér, ami azért nagyon lényeges, mivel a szerotoninnak kitüntetett szerepe van a hangulat szabályozásában.

Kapcsolódó cikkek

Sok gyógynövény - 5 gyógynövény az immunitás fokozására – alkalmas az immunrendszer megerősítésére.

5 gyógynövény az immunitás fokozására

Léteznek olyan gyógynövények, amelyek már évszázadok óta bizonyítanak, azaz az egészségünket szolgálják, hiszen a betegségek megelőzésében vesznek aktívan részt. A gyógynövények, az immunitást is fokozhatják. Mutatjuk is, melyek ezek!

Az allergia tüneteinek enyhítése - Gyógynövények a tavaszi allergia tüneteinek csökkentésére – természetes módon.

Gyógynövények a tavaszi allergia tüneteinek csökkentésére

Az allergia nagyon kellemtelen is lehet, hiszen számtalan tünetet okozhat. Néhány gyógynövény azonban segíthet az allergia tüneteinek a csökkentésében. Mutatjuk, melyek is ezek!

Még a gyógyteák is - Gyulladást megelőző teák- hasznosak lehetnek a gyulladás csökkentésében.

Gyulladást megelőző teák

A gyulladás károsan hat az emberi szervezetre, merthogy a krónikus gyulladás talaján, betegségek alakulhatnak ki. Léteznek azonban úgynevezett gyulladáscsökkentő teák, amelyek nagyon hatékonyak a gyulladás csökkentésében. Mutatjuk is, melyek ezek!