6 tipp a szauna használatához

A szauna használatakor alacsonyabb hőmérsékleten kell kezdeni, és lassan növelni azt.
6 tipp a szauna használatához

A szaunában töltött időt is korlátozni kell. Kezdje körülbelül tíz-tizenöt perccel, és fokozatosan növelje az időt. Az is elengedhetetlen, hogy a szaunába lépés előtt sok vizet igyon. A szaunába lépés előtt kerülni kell az alkoholt, a koffeint és más koffeintartalmú italokat. Akkor is el kell hagynia a szaunát, ha ájulást vagy szédülést érez.

Ha Ön valamilyen betegségben szenved, feltétlenül konzultáljon orvosával, mielőtt szaunázik. Ha szívbetegsége van, kerülje a szaunázást. Ezenkívül a terhes nőknek nem szabad szaunázniuk. Ez ugyanis születési rendellenességeket okozhat a babánál. Bár a szaunázás biztonságosnak tekinthető a szív- és érrendszeri betegségekben és cukorbetegségben szenvedők számára, számos kockázatot rejt magában.

A szaunába lépés előtt kerülni kell az alkoholt és a nehéz ételeket. Mindkettő kiszáríthatja Önt. Emellett igyekezzen nem viselni szűk ruhákat, mivel azok csapdába ejthetik a hőt és a nedvességet. Fontos, hogy legalább egy liter vizet igyon meg, mielőtt belép a szaunába. Ha szeretné maximalizálni a szaunaszeánszok egészségügyi előnyeit, próbálkozhat illóolajok hozzáadásával a levegőhöz.

Egy szaunaszeánsznak fél óráig kell tartania, a két alkalom között 15 perc szünettel. A rendszeres szaunázás jótékonyan hat a szervezetre és a hangulatra. Próbáljon meg egy intenzív edzés utáni jutalomként beiktatni egy szaunázást. Ez egy egészséges szokás legyen, ne pedig házimunka.

Mielőtt belépne a szaunába, mindenképpen melegedjen be először. Ha először szaunázik, kezdje a szaunázást tíz-tizenkét percig, és növelje az időt, ahogy kényelmesen érzi magát. Végül tizenöt percre növelheti az időt. És ne felejtsen el utána dinamikus nyújtást végezni.

A rendszeres szaunázás segít a stressz csökkentésében, valamint a szorongás és a depresszió leküzdésében is. Az alvásodat is javíthatja. Ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudja használni a szaunázás élményét, próbálja meg lefekvés előttre időzíteni. Próbálja meg beállítani a hőmérsékletet is, mielőtt lefekszik.

Kapcsolódó cikkek

Ezért jó a jóga - a jóga nagyon hatékony, számos egészségügyi előnye is van

A jóga top 10 előnye

A testmozgásnak nagyon sok pozitív előnye létezik. A jóga minden életkorban javasolható és mindkét nem csak profitálhat belőle, hiszen nemcsak a testi egészséget biztosítja, de lelkileg és szellemileg is feltölt.

Sok élelmiszer és ital - Táplálkozási tanácsok autoimmun betegeknek – fokozza a tüneteket.

Táplálkozási tanácsok autoimmun betegeknek

Az autoimmun betegséget komolyan kell venni, hiszen, ha nem váltunk életmódot, úgy a tünetek felerősödésével kell számolnunk. A cikkben arról olvashat, hogy milyen táplálékok kiiktatásával javulhat az állapot, a közérzet.

A rendszeres testedzés - A rendszeres mozgás hatása az agy működésére – jó hatással van a kognitív funkciókra.

A rendszeres mozgás hatása az agy működésére

A rendszeres mozgás pozitívan hat az agy működésére, hiszen javítja a kognitív funkciókat. Mutatjuk, hogy miben hatásos még a rendszeres mozgás.