6 tipp a szauna használatához

A szauna használatakor alacsonyabb hőmérsékleten kell kezdeni, és lassan növelni azt.
6 tipp a szauna használatához

A szaunában töltött időt is korlátozni kell. Kezdje körülbelül tíz-tizenöt perccel, és fokozatosan növelje az időt. Az is elengedhetetlen, hogy a szaunába lépés előtt sok vizet igyon. A szaunába lépés előtt kerülni kell az alkoholt, a koffeint és más koffeintartalmú italokat. Akkor is el kell hagynia a szaunát, ha ájulást vagy szédülést érez.

Ha Ön valamilyen betegségben szenved, feltétlenül konzultáljon orvosával, mielőtt szaunázik. Ha szívbetegsége van, kerülje a szaunázást. Ezenkívül a terhes nőknek nem szabad szaunázniuk. Ez ugyanis születési rendellenességeket okozhat a babánál. Bár a szaunázás biztonságosnak tekinthető a szív- és érrendszeri betegségekben és cukorbetegségben szenvedők számára, számos kockázatot rejt magában.

A szaunába lépés előtt kerülni kell az alkoholt és a nehéz ételeket. Mindkettő kiszáríthatja Önt. Emellett igyekezzen nem viselni szűk ruhákat, mivel azok csapdába ejthetik a hőt és a nedvességet. Fontos, hogy legalább egy liter vizet igyon meg, mielőtt belép a szaunába. Ha szeretné maximalizálni a szaunaszeánszok egészségügyi előnyeit, próbálkozhat illóolajok hozzáadásával a levegőhöz.

Egy szaunaszeánsznak fél óráig kell tartania, a két alkalom között 15 perc szünettel. A rendszeres szaunázás jótékonyan hat a szervezetre és a hangulatra. Próbáljon meg egy intenzív edzés utáni jutalomként beiktatni egy szaunázást. Ez egy egészséges szokás legyen, ne pedig házimunka.

Mielőtt belépne a szaunába, mindenképpen melegedjen be először. Ha először szaunázik, kezdje a szaunázást tíz-tizenkét percig, és növelje az időt, ahogy kényelmesen érzi magát. Végül tizenöt percre növelheti az időt. És ne felejtsen el utána dinamikus nyújtást végezni.

A rendszeres szaunázás segít a stressz csökkentésében, valamint a szorongás és a depresszió leküzdésében is. Az alvásodat is javíthatja. Ahhoz, hogy a lehető legjobban ki tudja használni a szaunázás élményét, próbálja meg lefekvés előttre időzíteni. Próbálja meg beállítani a hőmérsékletet is, mielőtt lefekszik.

Kapcsolódó cikkek

Fontos az alvás! - Hogyan aludhatjuk erőssé az immunrendszerünket?

Hogyan aludhatjuk erőssé az immunrendszerünket?

Bizonyított tény, hogy aki kialussza magát, könnyebben küzd meg a kórokozókkal.

5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról - A másnaposság és az alkohol is káros az egészségre

5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról

A másnaposság akkor alakul ki, ha előző nap túl sok alkoholt fogyasztottunk. Ha lehet, ne vidd túlzásba az alkoholfogyasztást. A cikkből kiderül, hogy mit is kell tudni a másnaposságról.

Az átprogramozás a sikeres fogyás titka

A fogyókúra a fejben kezdődik

Talán hallottad már azt a mondást, hogy minden fogyókúra a fejben kezdődik, vagyis „át kell programozni” az agyunkat, az életünket egy tudatosabb, egészségtudatosabb verzióra.