Szálbehúzás - Bőrmegújítás bioszálas arcformálással

Az idő múlásával a bőrünk elveszíti a fiatalos megjelenését és az öregedés jelei egyre nyilvánvalóbbá válnak.
Szálbehúzás - Bőrmegújítás bioszálas arcformálással

Az idő múlásával a bőrünk elveszíti a fiatalos megjelenését és az öregedés jelei egyre nyilvánvalóbbá válnak. Az „aging”-folyamatoknak köszönhetően bőrünk veszít tónusából, elaszticitása csökken, ezzel párhuzamosan megjelennek mélyebb ráncok, redők, legelőször az orrszárnyak mentén, a szem körül, valamint a homlok területén. A ráncok megjelenésén túl, az arc mélyebb rétegeinek degeneratív folyamatai, valamint a gravitációnak köszönhetően az arcbőrünk is megereszkedik.

Az arc mellett, a nyakon sem takargathatjuk sokáig az öregedés jeleit, azonban ma már sokféle plasztikai eljárás létezik a külsőnk megfiatalítására. Az egyik ilyen módszer a finomszálas arcformálás, amely alkalmazható a homlokon, az orrszárnyi redőkön, a középarcon, az állon, a nyakon, a tokán, az állvonalon, valamint a szemöldök területén is.

A finomszálas arcformálás egy minimál invazív eljárás, amiről nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy hatása a kezelést követő 5-6. héten jelentkezik, hiszen a célja nem más, mint a kollagéntermelés serkentése, amihez a szervezetnek időre van szüksége. A kollegéntermelés serkentése azért is fontos, mert a csökkenése miatt is indulnak el az öregedési folyamatok, amelyeknek nemcsak a ráncok megjelenésében van szerepük, hanem a bőr petyhüdtségét és megereszkedését is okozzák.

A plasztikai kezelés során alkalmazott bioszálak lebomló, felszívódó tulajdonsággal bírnak. A kezelt területeken indul el a kollagénképződés, így elősegítve a bőr fiatalos megjelenését.

A finomszálas arcformálás, vagyis a mono, screw szálak alkalmazása, számtalan előnyt foglal magába. Ez egy relatíve rövid beavatkozás, amely 30-45 percet vesz csupán igénybe. A kezelés hossza, a szálbehúzás időtartama, a behelyezett szálak mennyiségétől, illetve a bioszálak típusától is függ. További előnyök közé tartozik a viszonylag rövid regenerációs idő és az, hogy egy minimálisan invazív beavatkozásról van szó.

A finomszálas arcformálás tartóssága 6 hónap-2 év közé tehető. Ez az időintervallum a beavatkozást igénylő személy életkorától és egyedi adottságaitól is függ.

Alapvetően a bioszálaknak három formája létezik: mono, screw és COG. A mono és a screw szálak a bőr alá kerülnek elhelyezésre. Nem pusztán a kollagéntermelést segítik elő, hanem más arcmegújító ágenseket is aktiválnak, ily módon képesek az arc volumenizálására és feszesítésére. A fogazott, vagy tüskés, úgynevezett COG-szálak, alkalmasak az ún. „lifting” hatás elérésére. Alkalmazásával az arc - és a szemöldökemelés is lehetővé válik.

A plasztikai beavatkozás során a mono és screw-szálak a homlok, a középarc, az orrszárnyi redők, az áll, a nyak és a toka bőre alá kerülnek beültetésre. A fogazott „lifting” COG-szálak pedig a középarc, az állvonal és a szemöldök megemelésre hivatottak. A Queen’s Esthetics plasztikai sebészet várja azokat a hölgyeket, akik szeretnének megújulni, megfiatalodni, hiszen az intézményben, Dr. Pukancsik Dávid plasztikai sebész mind a háromféle bioszállal történő arcformálási technikát alkalmazza.

Kapcsolódó cikkek

Fontos az alvás! - Hogyan aludhatjuk erőssé az immunrendszerünket?

Hogyan aludhatjuk erőssé az immunrendszerünket?

Bizonyított tény, hogy aki kialussza magát, könnyebben küzd meg a kórokozókkal.

Az átprogramozás a sikeres fogyás titka

A fogyókúra a fejben kezdődik

Talán hallottad már azt a mondást, hogy minden fogyókúra a fejben kezdődik, vagyis „át kell programozni” az agyunkat, az életünket egy tudatosabb, egészségtudatosabb verzióra.

5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról - A másnaposság és az alkohol is káros az egészségre

5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról

A másnaposság akkor alakul ki, ha előző nap túl sok alkoholt fogyasztottunk. Ha lehet, ne vidd túlzásba az alkoholfogyasztást. A cikkből kiderül, hogy mit is kell tudni a másnaposságról.