Milyen ágyneműt válassz allergia esetén?

Az ágynemű kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetni, mind a minőségi alvás érdekében, mind pedig allergia esetén egyaránt. Ez a cikk azért íródott, hogy megismertessük az olvasót az allergiás gyermekek részére gyártott ágyneművel, valamint a pihe-puha élményt nyújtó, különleges mintákkal gazdagított, pihentető alvást biztosító ovis gyerek ágyneművel. Minőségi termékek közül mindenki kedvére válogathat a kimondottan gyermekek részére tervezett ágyneműk közül.
Milyen ágyneműt válassz allergia esetén?

Mire kell figyelni gyerek ágynemű kiválasztása során?

Gyermekek részére gyártott ágyneműnél fontos, hogy minőségi, bőrbarát, jól szellőző és puha anyagból készüljön. Kiválaszthatják kedvenc mesehősüket, hogy aztán velük tölthessék az ovis pihenőidejüket. Kedvenc ágyneműben könnyebben megy az elalvás.

Allergia esetén mire essen a választás?

Az allergia súlyos dolog, figyelni kell rá, és annak megfelelően kiválasztani a kisgyermek részére az ágyneműt. Ez esetben fontos, hogy házi poratka allergiásoknak megfelelő minőséget válasszunk, aminek töltete poratka és mikroba elleni kezeléssel ellátott üreges üvegszál (100 % PE), melynek atka taszító hatása van. Fedőrétege 100 % pamut anyagból készül, 40 fokon mosható, és a poratka ellenes hatást nem befolyásolja a 40 fokon történő tisztítás. Puha, könnyű és formatartó. Mérete: 90x130 cm a paplan + 40x50 cm a párna.

Ovis gyerek ágynemű jellemzői

Az ovis gyerek ágynemű esetén – steppelt paplan + párna szett - a töltet steppelt anyaggal van fedve, ami készülhet pamutból vagy pamut-műszál keverékéből. Huzat nem kell rá, kellemes, meleg érzést kelt, és jól szellőző anyagból készül. Az ovis párnákról tudni kell, hogy kicsi, lapos és strapabíró, az ovis lepedő pedig lehet vízhatlan, steppelt, gumis. Ne maradjon ki a pléd sem a repertoárból, ami puha, színes, és egy népszerű mintával, ismert mesehőssel, könnyen a gyermekek kedvencévé válhat.

Ovis gyerek ágynemű mérete és anyagösszetétele

Az ovis ágynemű mérete és töltete:

· paplan: 90x140 cm

· párna: 40x50 cm

· töltete: üreges alvószál

De vannak ovis ágyneműk – paplan + párna -, amelyre aztán ágynemű huzat kerül.


Az ovis ágynemű huzat anyagösszetétele:

· 100 % pamut

· 100 % flanel

· 100 % krepp

A kellemes közérzet és a pihentető alvás közötti kapcsolat

Az idegrendszernek kisgyermek korban nagy szüksége van a pihenésre, ennek elősegítése érdekében nem mindegy, hogy milyen anyaggal és színekkel veszik körbe magukat alvás közben. A rendszeres, kiegyensúlyozott délutáni alvás, hozzájárul a minőségi éjszakai alváshoz. Valamint elkerülhetők lesznek a nappali hisztik, a nyűgösség, ami a fáradtság jele. A nappali alvás ugyanolyan fontos, mint az éjszakai, mert 5-6 óra után elfáradnak a gyerekek, muszáj pihenniük. 2-3 éves kor körül elkezdenek közösségbe járni, ami megzavarhatja a napirendjüket. Új szokások alakulnak ki a megszokottól eltérő környezet hatására. Sok új impulzus éri őket, ezért szükség van a délutáni pihentető alvásra. Legyünk türelmesek, és segítsük őket a jó pihenést elősegítő, megfelelő ovis gyermek ágynemű megválasztásával.

Összefoglaló

Szín, minta, méret és anyagösszetétel, mind nagyon fontos tényező a megfelelő gyerek ágynemű kiválasztásához, melyek elősegítik a pihentető délutáni és az éjszakai alvás létrejöttét. Az idegrendszernek pihenésre van szüksége kisgyermek korban, ezért nem mindegy, milyen környezet veszi körbe őket. A megfelelő méretű, házi poratka elleni szerrel átitatott ágynemű pihe-puha pamut huzatba bujtatva, kedves mintával ellátva lehetővé teszi a kellemes pihenést és a csodás ébredést a gyermekek számára.

Kapcsolódó cikkek

Egy útmutató, amelyből mindent megtudhatsz a pilatesről

Egy útmutató, amelyből mindent megtudhatsz a pilatesről

Erősítsd a tested és elmédet ezzel az időtlen gyakorlattal!

Az átprogramozás a sikeres fogyás titka

A fogyókúra a fejben kezdődik

Talán hallottad már azt a mondást, hogy minden fogyókúra a fejben kezdődik, vagyis „át kell programozni” az agyunkat, az életünket egy tudatosabb, egészségtudatosabb verzióra.

5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról - A másnaposság és az alkohol is káros az egészségre

5 dolog, amit nem tudtál a másnaposságról

A másnaposság akkor alakul ki, ha előző nap túl sok alkoholt fogyasztottunk. Ha lehet, ne vidd túlzásba az alkoholfogyasztást. A cikkből kiderül, hogy mit is kell tudni a másnaposságról.