Matrac a gyerekágyba: a legfontosabb tudnivalók

Gyerek számára matracot választani mindig kihívás, hiszen a gyerekek igényei nagyon eltérőek lehetnek - ahány egyéniség, annyiféle döntés. A legfontosabb mégis a kényelmes, nyugodt alvást garantálni a legkisebbek számára is. Lássuk, ehhez mi mindent kell figyelembe venni!
Matrac a gyerekágyba: a legfontosabb tudnivalók

1. Melyik a legjobb matrac egy 3 év körüli gyereknek?

A szakértők azt javasolják, hogy a gyermeket körülbelül 3 éves koráig hagyjuk a kiságyban vagy bölcsőben aludni. A kiságymatracok szorosan illeszkednek a kiságy belsejébe, így biztosítva, hogy ne maradjanak rések, amelyekbe a baba beszorulhat. A legtöbb matrac vagy memóriahabos, vagy belső rugós szerkezetű.

A legjobb matrac egy 3 éves gyerek számára már a memóriahabos matrac. Hipoallergén tulajdonságai révén taszítja a rovarokat és a port, így a matrac anyaga nem roncsolódik.

2. Számít-e az ágykeret típusa?

Ha kisgyermeknek vásárol, ezekhez az ágykeretekhez a szokásosnál kisebb matracokra lesz szükség. Tekintettel arra, hogy az ilyen korú gyerekek gyorsan nőnek, gyakran ésszerűbb lehet – különösen költségszempontból – ezeket a fajtákat kihagyni, és helyettük inkább egyágyas ágyat választani. A legtöbb matrac élettartama körülbelül tíz év, így ha félévente rendszeresen megfordítjuk a matracot, sokáig hasznát vehetjük.

4. Vannak-e költségkülönbségek?

A különböző típusú matracok között lényeges árkülönbség van – ez nagyon fontos, figyelembe véve, hogy milyen gyorsan nőnek a gyerekek.

A skála legdrágább végén a zsebrugós és latex matracok találhatók. Az árakat itt elsősorban az befolyásolja, hogy hány rugó alkotja a zsebmatracot, és hogy a latex természetes-e vagy sem. A közepes súlyú, memóriahabos matrac szintetikus, mégis nagyon kényelmes, míg a legolcsóbbak a nyitott tekercses és futon matracok. Az utóbbi kettő olcsó, de nem különösebben tartós és néha kényelmetlen.

5. Milyen keménységű matrac a legjobb egy gyereknek?

A közepes keménységű matrac általában a legjobb a gyermekek számára. Megfelelő támogatást biztosít, miközben lehetővé teszi, hogy mozogjanak és alvási pozíciót váltsanak az éjszaka folyamán.

Kapcsolódó cikkek

Egy útmutató, amelyből mindent megtudhatsz a pilatesről

Egy útmutató, amelyből mindent megtudhatsz a pilatesről

Erősítsd a tested és elmédet ezzel az időtlen gyakorlattal!

6 turbótipp a szemszárazság ellen

6 turbótipp a szemszárazság ellen

Néhány egyszerű szokással megelőzhető a fájdalmas szemgyulladás.

Az átprogramozás a sikeres fogyás titka

A fogyókúra a fejben kezdődik

Talán hallottad már azt a mondást, hogy minden fogyókúra a fejben kezdődik, vagyis „át kell programozni” az agyunkat, az életünket egy tudatosabb, egészségtudatosabb verzióra.