4 módon is segíthetsz az embereknek, ha gyógymasszőrnek tanulsz

Egyre népszerűbbek a gyógymasszőr képzések.
Mutatjuk, hol lehet gyógymasszőrnek tanulni

A stressz és a mindennapos feszültség igen sok ember életének részévé vált. A stressz nem csak a fizikai egészségre, de a mentális egészségre is rányomja a bélyegét. Nagyon sok mód van arra, hogy megszabaduljunk a bennünk felgyülemlett stressztől. Az egyik ilyen módszer, ha gyógymasszőrhöz fordulunk, aki tudni fogja, hogy milyen technikát alkalmazzon, hogy csökkenjen bennünk a stressz hormon szintje és a stressz generálta izomfeszültségtől is megszabaduljunk.

A jó gyógymasszőr minden egyes nap azon munkálkodik, hogy olyan embereknek segítsen, akik olyan fájdalmaktól szenvednek, amely fájdalmakat a stressz is okozhat. A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben, a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. A cikkben arról olvashatsz, hogy miért is éri meg most gyógymasszőrnek tanulni.

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. gyógymasszőr képzést is indít. Masszőr tanfolyam a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém. Azok, akik elvégzik a képzést, most ajándék svédmasszázs tanúsítványt is kapnak.

A jó gyógymasszőr nem csak holisztikus szemlélettel, hanem elméleti ismerttel és gyakorlati készségekkel is rendelkezik. Csakis ezeknek az ismereteknek a birtokában alkalmas gyógymasszázs végzésére, illetve sportegyesületi teamben sportmasszázs szakszerű kivitelezésére.

A gyógymasszőröknek különböző munkavégzési területeken szükséges dolgozniuk és olyan ismeretekkel, készségekkel, képességekkel, anatómiai ismeretekkel kell rendelkezniük, amelyek lehetővé teszik, hogy a hozzájuk forduló kliensek testi és lelki egészségben javulás következzen be. A cikkben bemutatjuk, hogy miben is tud segíteni egy jó gyógymasszőr.

1. A gyógymasszázs javítja a keringést

Ma sokan folytatnak ülő életmódot, ez azonban nem csak óriási teher, de nagy stressz is a szervezet számára. Ez nem csak rossz keringést, de gyengült immunrendszert és rossz emésztést is eredményez. Azonban a rendszeres masszázs jelentősen javítja a vérkeringést. Nem mellesleg energiával is ellátja a szervezetet és az izmokat is ellazítja.

2. Gyógymasszázs és a depresszió csökkentése

A gyógymasszázs hatására boldogsághormonok szabadulnak fel az emberi szervezetben. Ez pedig mind a depressziós tüneteket, mind a szorongást csökkenti. Az érintés ráadásul kedélyjavító hatással is bír.

3. A masszőr segít a jobb alvásban

Az álmatlanság és a kialvatlanság veszélyes, hiszen jelentősen rányomja a bélyegét az egészségre. Masszázs hatására eltűnik az izomfeszültség, a kliens nyugodtabb lesz, így sokkal jobban képes ellazulni, pihenni és aludni, amivel az egészségi állapota is sokat javulhat.

4. A masszázs erős immunrendszert eredményez

A stressznek immunrendszer gyengítő hatása van, így a szervezet sérülékenyebb lesz a fertőzésekkel szemben. Mivel a rendszeres masszázs csökkenti a stresszhormonok szintjét és növeli a fehérvérsejtek aktivitását, így az immunfunkciókat is nagymértékben javítja.

Kapcsolódó cikkek

Top 8 immunrendszer erősítő

Top 8 immunrendszer erősítő

Immunrendszerünk fokozásában sokat segíthet a testmozgás, a pozitív életszemlélet és a gyógynövények. Mutatjuk, hogy mivel erősíthetjük az immunrendszerünket, hogy az ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben.

Hogyan fogyjak eredményesen?

Hogyan fogyjak eredményesen?

A megoldás a személyre szabott menüsorokban keresendő.

10 érv a mediterrán étrend mellett

10 érv a mediterrán étrend mellett

A mediterrán étrend nem csak nagyon egészséges, de nagyon ízletes is. Amennyiben szeretnénk életmódot váltani, úgy jól tesszük, ha emellett az étrend mellett döntünk, merthogy nagyon sokat tehetünk az egészségünk érdekében. Mutatjuk, hogy hogyan!