4 módon is segíthetsz az embereknek, ha gyógymasszőrnek tanulsz

Egyre népszerűbbek a gyógymasszőr képzések.
Mutatjuk, hol lehet gyógymasszőrnek tanulni

A stressz és a mindennapos feszültség igen sok ember életének részévé vált. A stressz nem csak a fizikai egészségre, de a mentális egészségre is rányomja a bélyegét. Nagyon sok mód van arra, hogy megszabaduljunk a bennünk felgyülemlett stressztől. Az egyik ilyen módszer, ha gyógymasszőrhöz fordulunk, aki tudni fogja, hogy milyen technikát alkalmazzon, hogy csökkenjen bennünk a stressz hormon szintje és a stressz generálta izomfeszültségtől is megszabaduljunk.

A jó gyógymasszőr minden egyes nap azon munkálkodik, hogy olyan embereknek segítsen, akik olyan fájdalmaktól szenvednek, amely fájdalmakat a stressz is okozhat. A gyógymasszőr egészségügyi intézményekben, a szakorvosi utasításra és felügyelete mellett, diagnózisa alapján, gyógymasszázst, betegségspecifikus gyógymasszázst, nyirokmasszázst, passzív kimozgatást és reflexzóna masszázst végez. Csapatban dolgozva támogatja az orvos munkáját, együttműködik a gyógytornásszal, a fizikoterápiás szakasszisztenssel a betegek gyógyulása, rehabilitációja és pihenése érdekében. Fizikai közérzetjavító, frissítő masszázst nyújt, hidro - és balneoterápiás kezeléseket végez fürdőben, wellness részlegeken. A cikkben arról olvashatsz, hogy miért is éri meg most gyógymasszőrnek tanulni.

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. gyógymasszőr képzést is indít. Masszőr tanfolyam a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém. Azok, akik elvégzik a képzést, most ajándék svédmasszázs tanúsítványt is kapnak.

A jó gyógymasszőr nem csak holisztikus szemlélettel, hanem elméleti ismerttel és gyakorlati készségekkel is rendelkezik. Csakis ezeknek az ismereteknek a birtokában alkalmas gyógymasszázs végzésére, illetve sportegyesületi teamben sportmasszázs szakszerű kivitelezésére.

A gyógymasszőröknek különböző munkavégzési területeken szükséges dolgozniuk és olyan ismeretekkel, készségekkel, képességekkel, anatómiai ismeretekkel kell rendelkezniük, amelyek lehetővé teszik, hogy a hozzájuk forduló kliensek testi és lelki egészségben javulás következzen be. A cikkben bemutatjuk, hogy miben is tud segíteni egy jó gyógymasszőr.

1. A gyógymasszázs javítja a keringést

Ma sokan folytatnak ülő életmódot, ez azonban nem csak óriási teher, de nagy stressz is a szervezet számára. Ez nem csak rossz keringést, de gyengült immunrendszert és rossz emésztést is eredményez. Azonban a rendszeres masszázs jelentősen javítja a vérkeringést. Nem mellesleg energiával is ellátja a szervezetet és az izmokat is ellazítja.

2. Gyógymasszázs és a depresszió csökkentése

A gyógymasszázs hatására boldogsághormonok szabadulnak fel az emberi szervezetben. Ez pedig mind a depressziós tüneteket, mind a szorongást csökkenti. Az érintés ráadásul kedélyjavító hatással is bír.

3. A masszőr segít a jobb alvásban

Az álmatlanság és a kialvatlanság veszélyes, hiszen jelentősen rányomja a bélyegét az egészségre. Masszázs hatására eltűnik az izomfeszültség, a kliens nyugodtabb lesz, így sokkal jobban képes ellazulni, pihenni és aludni, amivel az egészségi állapota is sokat javulhat.

4. A masszázs erős immunrendszert eredményez

A stressznek immunrendszer gyengítő hatása van, így a szervezet sérülékenyebb lesz a fertőzésekkel szemben. Mivel a rendszeres masszázs csökkenti a stresszhormonok szintjét és növeli a fehérvérsejtek aktivitását, így az immunfunkciókat is nagymértékben javítja.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan legyünk egészségesek?

Hogy maradhatunk egészségesek télen? 2. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében

Fontos az alvás! - Hogyan aludhatjuk erőssé az immunrendszerünket?

Hogyan aludhatjuk erőssé az immunrendszerünket?

Bizonyított tény, hogy aki kialussza magát, könnyebben küzd meg a kórokozókkal.

Hogyan maradjunk egészségesek?

Hogy maradhatunk egészségesek télen? 1. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében