Hogyan ne tegyük tönkre egészségünket munkavégzés közben? – a válasz megdöbbentően egyszerű

A tanulmányok azt mutatják, hogy naponta átlagosan 19 órát töltünk ülve és fekve, alvás vagy vezetés közben, tévénézésnél vagy az irodai íróasztal előtt pihenve.
Ait Smart Desks okosasztal, ami az egészségedre is figyel

A tanulmányok azt mutatják, hogy naponta átlagosan 19 órát töltünk ülve és fekve, alvás vagy vezetés közben, tévénézésnél vagy az irodai íróasztal előtt pihenve. A jelenleg kialakult helyzet miatt ez a szám csak növekedni fog, valamint az embereknek saját maguk és mások biztonsága érdekében gyorsan kell alkalmazkodnia az otthonmaradás követelményeihez.

Az irodai környezetben végzett munka fizikai és mentális egészségre gyakorolt ​​káros következményei mellett - az Egyesült Államokban alkalmazott munkavállalók 83% -a szenved munkahelyi stressztől, míg a brit munkavállalók kb. 49%-ának van hátpanasza - most az új koronavírus-járvány által okozott további stressz kezelése is feladatunkká vált. A jó hír az, hogy a bútorok és a eszközök egyre okosabbak körülöttünk, nekünk csupán meg kell tanulnunk, hogyan is fordíthatjuk őket hasznunkra. Nem csak azért, hogy életünket kényelmesebbé és szórakoztatóbbá tegyük, hanem hogy az egészségünket hosszú távon is megóvjuk. Az új Ait Smart Desk minden irodai munkát végzőnek egészségesebb, hatékonyabb és stresszmentesebb munkanapokat ígér.

Pár hónappal ezelőtt, amikor még a világjárványt mellőző híreket tudtunk olvasni, egy hátborzongató lény rázta meg a nagyközönséget szerte a világon. Ő volt Emma, ​​a jövő irodai munkát végzőinek tipikus modellje. A napjai nagy részét üléssel tölti, így vastag visszerei alakultak ki; a képernyőt egész nap görnyedve bámulástól pedig vörösek a szemei és ferde a gerince.

Bár ezek a változások a jövőben irodai munkát végzők megjelenésében egyszerre tűnhetnek viccesnek és félelmetesnek, már széles körben képviseltetettek az állandó civilizációs betegségek tünetei.

A tét magas, mert a jelenleg folytatott életmódunk olyan súlyos betegségekhez vezethet, mint például cukorbetegség, rák, vagy szívbetegségek. Ugyanakkor elhízás és depresszió is fenyeget minket. A személyes szempontok mellett gyakori problémának számít a következő: a munkával kapcsolatos stressz évente 120000 halálesetet okoz, amely csak az Egyesült Államokban évente plusz 190 milliárd dollárnyi egészségügyi költségvonzattal jár. A kérdés az, hogy valóban egy olyan úton szeretnénk végig haladni, amelyen feláldozzuk a már oly sok más tényező által is veszélyeztetett egészségünket?

Álljunk ki az egészségünk mellett, álljunk fel az egészségünkért!

Fájdalmasan egyszerű belátni, hogy meg kell változtatnunk azt, ahogy a mindennapi munkánkat végezzük, ellenkező esetben a saját magunknak létrehozott irodák lesznek betegségeink okozói. Ennek a megvalósítása szintén egyszerű és egyértelmű. Annak érdekében, hogy ellensúlyozzuk ülő életmódunk következményeit (vagy azt, hogy nem tudjuk elhagyni az otthonunkat), a legkevesebb az, hogy többet kell állva folytatni napjainkat. Bizonyított, hogy csupán azzal, hogy egy fél állva töltött munkanap csökkenti a vérnyomást, javítja a vérkeringést, és 43%-kal növeli a hatékonyságunkat.

Nem egyszerű folyamatosan arra emlékeztetnünk magunkat, hogy talpra pattanjuk. Ebben segíthet egy jó barát, aki vigyáz ránk: egy állítható magasságú asztal. Noha a piacon már különféle típusú intelligens bútorokat érhetünk el, van egy új jelentkező a sorban. Az egészségmegőrzéshez fontos minden funkciót tartalmaz, egyetlen asztalban. Innovátorként dr. Marczali Tamás így vélekedik: „Apaként és sportolóként nagyon nehéz egyensúlyba hozni a munkát és a magánéletet. Az irodai íróasztal mögött ülve töltött hosszú órák hátrányait is érzem, ezt az otthoni munkavégzés sem könnyítette meg. Amennyire csak tőlem telik, megpróbálok minél többet mozogni, és ennek a pozitív hatásai tagadhatatlanok. Ráadásul a betegségek megelőzése sokkal könnyebb, mint a már létező egészségügyi problémák visszafordítása. Ezek a gondolatok késztettek minket arra, hogy megtervezzük ezt az egészségmegőrző bútorszériát. A mindennapi irodai élet egy olyan társát akartunk létrehozni, aki segítsen odafigyelni mindarra, amelyeket gyakran elfelejtünk. ”

Intelligensebb bútorok, egészségesebb munkavállaló

Budapesti mérnökök egy csoportja - dr. Marczali Tamás vezetésével - kétéves kemény kutatómunkát és hosszú munkaórákat ölt az intelligens asztalok következő generációjának létrehozásába. Ez végre a saját tapasztalataik és preferenciáik nyomán valósággá vált. Az Ait Smart Desk figyeli az asztal mögött töltött időt, és megmondja, mikor jött el az ideje felkelni a székből, és álló helyzetben folytatni a munkát. Személyre szabott edzésprogramokat is kínál, amelyek segítenek fittnek maradni anélkül, hogy a sürgős feladatainkat megszakítanánk. Hogy egész nap friss maradjon, az asztal értesít, amikor romlik a levegőminőség és a helyiség szellőztetésre szorul. Az asztallap magassága úgy is beállítható, hogy konferenciabeszélgetéseket rendezzen, és e-maileit egészségesebb helyzetben írhassa. Ennek eredményeként az irodai vagy otthoni munkavégzés egyszerűbbé és praktikusabbá válik. De ami a legfontosabb: ez az asztal segít abban, hogy egészségesebbek és jobbak legyünk, miközben munkabéli produktivitásunkat sem veszítjük el. Ám mégsem tesz csodát; tudatosan használatát lépésről lépésre kell megtanulni. Figyelembe kell venni azt is, hogy a nap során elegendő vizet igyunk, egészségesen táplálkozzunk, és minden étkezés után sétáljunk 5 percet.

A környezet új barátja

Mi teszi ezeket a funkciókat működőképessé? Az intelligens asztalhoz csatlakoztatott okostelefon-alkalmazáson keresztül megadhatjuk életkorunkat, nemünket, testsúlyunkat és az egy munkanapon üléssel töltött idő hosszát. Az alkalmazás ezután számos olyan gyakorlatsort állít össze, amelyek könnyen elvégezhetők irodában vagy otthon az asztal közelében. Több kalóriát égethetünk, javítja a keringést és segít frissnek maradni annak érdekében, hogy enyhítsük a szervezetünkben napközben felhalmozott stresszt.

„Mindezen funkciók mellett az Ait intelligens asztalok vonzó megjelenéssel rendelkeznek, sőt, azon cégeknek, akik alkalmazottjaik egészségét prioritásnak tekintik, már az asztallapon elhelyezhető márkalogós verziók is elérhetők. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyártás során az ökológiai lábnyomunk csökkentésére, ezért, hogy elkerüljük a környezetre káros folyamatok alkalmazását, kizárólag újrahasznosított fémanyagokkal dolgozunk. Hamarosan az Egyesült Államok és Nyugat-Európa piacára is szeretnénk betörni, ezért a jövőben folyamatosan tovább fejlesztjük szériát.” - teszi hozzá dr. Marczali Tamás.

Az Ait Smart Desks Indiegogo kampányt is indított. Így azoknak, akik szeretnének ezen egyedi termék első vásárlói közé kerülni, nem kell sokáig várniuk az előrendelésre. Már él és elérhető az Indiegogo pre-launch oldal, és bárki feliratkozhat, hogy a legfrissebb hírek és újdonságok birtokába kerüljön.

Kapcsolódó cikkek

Sok élelmiszer és ital - Táplálkozási tanácsok autoimmun betegeknek – fokozza a tüneteket.

Táplálkozási tanácsok autoimmun betegeknek

Az autoimmun betegséget komolyan kell venni, hiszen, ha nem váltunk életmódot, úgy a tünetek felerősödésével kell számolnunk. A cikkben arról olvashat, hogy milyen táplálékok kiiktatásával javulhat az állapot, a közérzet.

Hogyan legyünk egészségesek?

Hogy maradhatunk egészségesek télen? 2. rész

“Maradjunk egészségesek!” — Ebben az évben olyan gyakran halljuk ezt a mondatot, mint előtte soha. De ez hogyan tud megvalósulni? Hogy tudunk például jól megelőzni egy meghűlést? Megpróbáljuk most bemutatni mit tehetünk az egészségünk megőrzése érdekében

A rendszeres testedzés - A rendszeres mozgás hatása az agy működésére – jó hatással van a kognitív funkciókra.

A rendszeres mozgás hatása az agy működésére

A rendszeres mozgás pozitívan hat az agy működésére, hiszen javítja a kognitív funkciókat. Mutatjuk, hogy miben hatásos még a rendszeres mozgás.