A magas vérnyomás kezelése természetes módszerekkel

A magas vérnyomás nagy veszélyeket hordoz magában, hiszen, ha kezeletlen marad, úgy károsodhat az érrendszer és a szív, ami pedig olyan betegségek okozója lehet, mint szívinfarktus, stroke és szívelégtelenség. A magas vérnyomás kezdetben nem okoz tüneteket, de közben folyamatosan roncsolhat egyes szerveket, és jelentősen rontja az életminőséget. Ha a kezdeti szakaszban teszünk lépéseket, úgy jelentősen csökkenthetjük a kockázatokat és akár még a vérnyomásproblémáink is megszűnhetnek. Mit tehetünk annak érdekében, hogy a magas vérnyomás problémája a múlté legyen? Mutatjuk a megoldásokat!
Mi magunk is sokat tehetünk - A magas vérnyomás kezelése természetes módszerekkel – a magas vérnyomás ellen.

A táplálkozás fontossága

Ma már szinte minden betegségnek van diétája, étrendje, így a magas vérnyomás problémájának megszűnéséhez is hozzájárulhat az, ha változtatunk az étkezési szokásainkon. A DASH - diéta vagy étrend, is sokat segíthet a magas vérnyomás problémájának megoldásában. A DASH - diéta kicsit hasonlít a mediterrán étrendhez, hiszen elsősorban a zöldségek, a gyümölcsök, a teljes kiőrlésű gabonafélék, a sovány fehérjék, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és a diófélék fogyasztását helyezi előtérbe. Mivel ez a diéta a só-bevitelt is szabályozza, így már néhány hét alatt csökkenti a magas vérnyomást.

Testmozgással a magas vérnyomás ellen

Amennyiben nem változtatunk az életmódunkon, úgy nem is várhatunk eredményeket. Ahhoz, hogy a vérnyomásunk normalizálódjon, rendszeres testmozgásra is szükségünk van. Ahhoz, hogy a vérnyomásunkat kordában tartsuk, úgy hetente legalább 150 percnyi mérsékelt testmozgásra van szükségünk. Milyen mozgásformák javasoltak? A vérnyomás csökkentéséhez megfelelő lehet a séta, az aerob testmozgás vagy éppen a kerékpározás. Természetesen, csak fokozatosan kezdjünk el mozogni, és mindenképpen kérjük ki az orvosunk tanácsát, amennyiben magas vérnyomás betegséget diagnosztizált nálunk az orvos.

A természetes vízhajtók alkalmazása

Azoknak, akik magas vérnyomásban szenvednek, gyakran írnak fel vízhajtó gyógyszereket. Ezek a gyógyszerek csökkentik a szívre nehezedő terhet, ezzel is segítve a vérnyomás normalizálódását. A természetben is léteznek vízhajtók, így ezekkel is érdemes próbálkozni, persze csakis orvosi javallatra. Ilyen természetes vízhajtó a pitypang, a petrezselyem, a boróka és a gyömbér.

Meditáció és vérnyomáscsökkentés

A magas vérnyomást csökkentheti és normalizálhatja, ha relaxációs technikákat alkalmazunk. Ilyen relaxációs technika lehet a jóga, a meditáció, a tai chi és a légző gyakorlatok. Amennyiben életmódot váltunk, azaz rendszeresen mozgunk, étrendet váltunk, és elsajátítunk egy-két stresszkezelő technikát, úgy a vérnyomásunk is rendeződhet. Néhány gyógynövény is segíthet a vérnyomás csökkentésében, például a fokhagyma, a fahéj, a gyömbér, vagy a kardamom.

Kapcsolódó cikkek

A jóga nagyon hatékony - A jóga top 10 előnye -, hiszen számos egészségügyi előnye is van.

A jóga top 10 előnye

A testmozgásnak nagyon sok pozitív előnye létezik. A jóga minden életkorban javasolható és mindkét nem csak profitálhat belőle, hiszen nemcsak a testi egészséget biztosítja, de lelkileg és szellemileg is feltölt.

A cukor sok betegség okozója lehet - Top 9 ok a cukor elkerülésére- ezért is kell elkerülni.

Top 9 ok a cukor elkerülésére

A cukor nagyon egészségtelen, emellett még gyulladást is okoz. A krónikus gyulladás pedig olyan betegségeket okozhat, mint cukorbetegség, szívbetegség, vagy rákos megbetegedés. Mutatjuk, mi mindenre van még káros hatással a cukor.

Európát is meghódították a mikrozöldségek

Európát is meghódították a mikrozöldségek

Az apró növénykék többsége igazi vitaminbomba.